Over de auteurs

Ida Linse (1951) is communicatieadviseur en gecertificeerd mindfulnesstrainer (MBSR en MBCT, See True en Vervolgopleiding bij het Centrum voor Mindfulness Amsterdam). Zij is lid van de beroepsvereniging van mindfulnesstrainers VMBN. Voorheen werkte zij als docent dramatische vorming, hulpverlener en shiatsutherapeut. Als beleidsmedewerker was ze meerdere jaren werkzaam bij de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Zij kwam in 1977 in aanraking met het beoefenen van vipassana en yoga. In 1979 reisde zij naar Azië voor een verblijf in ashrams en boeddhistische centra in Nepal, India en Sri Lanka, gevolgd door retraites in Europa en de Verenigde Staten bij onder meer Godwin Samararatne, Catherine Ingram, Christina Feldman en Tony Parsons.
Ida heeft dit boek geschreven vanuit haar persoonlijke ervaringen met borstkanker en de beoefening van mindfulness. De oefeningen hielpen een rustpunt te vinden in een moeilijke periode, om ook ziekte en verdriet in de volle breedte en diepte beleven.

Marijke Bruining (1954) is zelfstandig re-integratiecoach en gecertificeerd Mindfulness- en Breathworks trainer. Zij heeft een achtergrond als verpleegkundige, het maatschappelijk werk, management, coaching en training. Sinds 2006 begeleidt zij mensen met kanker, een chronische ziekte, pijn of lichamelijke beperking. Marijke heeft zich verdiept in diverse toepassingen van mindfulness, (MBSR, MBCT), mindfulness bij kanker en Breathworks-Mindfulness bij ziekte en pijn. Zij is opgeleid door Seetrue Mindfulness en door de oprichters van de Breathworks Foundation, Vidyamala Burch en Sona Fricker en is lid van de VVM.
Haar persoonlijke ervaringen met borstkanker en de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen hiervan hebben geleid tot haar interesse in mindfulness. Mindfulness hielp haar de signalen van haar lichaam te herkennen en een nieuwe balans te vinden in haar belastbaarheid. Zie ook: http://marijkebruining.nl

Uit een recensie op bol.com:

“Het boek “mindfulness bij kanker” biedt een manier van coping die in Nederland nog weinig wordt gebruikt. Het is een heel prettig leesbaar boek die voor veel patiënten een handige tool kan zijn om door deze zwarte periode heen te komen.”

Over het boek Mindfulness bij kanker
Inhoudsopgave en Hoofdstuk 2 In de war door kanker
Nieuws / Recensies
Info en bestellen
Oefeningen/tips
Trainingsaanbod